Напередодні дня пам’яті великомучениці Варвари Патріарх Філарет звершив Всенічне бдіння

17 грудня 2021 року Православна Церква вшановує пам’ять святої великомучениці Варвари, мощі якої вже понад 900 років зберігаються у Києві та півстоліття з цього часу – у Володимирському соборі столиці. Щороку у соборі відбуваються особливі урочисті богослужіння на честь великомучениці Варвари й тисячі вірян приходять поклонитися великій святині.

Напередодні свята, 16 грудня увечері, Святійший Патріарх Філарет у співслужінні архієреїв та численного духовенства звершив Всенічне бдіння. Його Святості співслужили митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, єпископ Сумський і Охтирський Никодим, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Варсонофій, єпископ Херсонський і Таврійський Михаїл, єпископ Маріупольський і Дервенохорійський Хризостом та духовенство.

На літії за вечірнею, з благословення Святійшого Патріарха, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф благословив хліб, вино, пшеницю та єлей, які згодом під час утрені були роздані вірним у храмі.

Під час полієлею на утрені й аж до самого закінчення святкового канону великомучениці Варварі Патріарх Філарет помазував парафіян освяченим єлеєм.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук привітав Патріарха Філарета з днем тезоіменитства

17.12.2021
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з днем тезоіменитства. З нагоди свята Голова Верховної Ради України надіслав Предстоятелю Київського Патріархату вітальну адресу. Поділитися дописом: