Єпископ Філадельфійський Лука зустрівся з головним єпископом Польської Національної Католицької Церкви Антонієм Міковські

29 вересня 2022 року відбулася зустріч Секретаря Вікаріату УПЦ Київського Патріархату в США і Канаді єпископа Філадельфійського Луки (Згоби) з головним єпископом Польської Національної Католицької Церкви Антонієм Міковські. На запрошення єпископа Антонія зустріч ієрархів відбулася у Центральній Резиденції управління ПНКЦ у місті Скрентон, штату Пенсільванія. Єпископа Філадельфійського Луку супроводжував його секретар і благочинний Свято-Миколаївського ставропігійного собору м. Філадельфія протоієрей Олексій Качарай.

Делегатів УПЦ Київського Патріархату тепло зустріли Prime Bishop Antony Mikovsky та Ordinary Bishop Jerry Rafalko – of the Western Diocese Polish National Catholic Church Chicago, як член синоду.

Єпископ Лука передав головному єпископові Польської Національної Католицької Церкви Антонію Міковські вітання від Патріарха Київського і всієї Руси України Філарета та висловив вдячність за всебічну підтримку та допомогу українцям як тут в США, так і в Польщі. Єпископ Лука акцентував на справді великій допомозі Польщі та всіх поляків Україні у надважкий час терору росії.

Сторони рішуче засудили повномасштабне вторгнення росії на територію України з усіма елементами злочинної антилюдської діяльності російських вбивць та мародерів, що є кричущим злочином та порушенням усім наявних міжнародних норм та конвенцій, спрямованих на захист життя та гідності людини та українського народу.

Сторони обговорили ряд важливих питань стосовно розвитку двох церков, парафіяльного життя, духовної освіти, розвитку міжконфесійних зв’язків в сучасних умовах, а також захисту українських біженців та їх дітей в умовах збройної агресії росії проти держави України.

Єпископ Антоній Міковські зазначив, що головна місія християнських церков в США – духовно та всебічно опікуватися своїми народами, які перебувають далеко від батьківщини. Особливо це важливо для українців, які гнані жахіттями війни і у великій кількості опинилися на американському континенті.

Упродовж зустрічі сторони скоординували важливі для обох конфесій проекти розвитку церковних парафій та освітніх інституцій одразу в семи штатах: Пенсильванія, Вісконсин, Іллінойс, Міннесота, Мічиган, Огайо, Флорида. На прохання єпископа Луки Польська Національна Католицька Церква відтепер долучатиме українських дітей до відпочинку у своїх літніх дитячих таборах із залученням священників та волонтерів УПЦ Київського Патріархату.

Єпископ Лука вкотре подякував єпископу Антонію, єпископату, духовенству та вірним Польської Національної Католицької Церкви за кошти, які були зібрані у польських парафіях та передані Вікаріату Українській Православній Церкві Київського Патріархату для підтримки українських біженців, більшість котрих прибула саме з Варшави.

Після перемовин єпископ Антоній Міковські провів для єпископа Луки екскурсію собором Святого Станіслава та всією штаб-квартирою Польської національної Католицької Церкви та оглянули приміщення духовної семінарії. Сьогодні собор є резиденцією центральної єпархії ПНКЦ, яка тягнеться від Олбані, штат Нью-Йорк, до Вашингтона, округ Колумбія, та обслуговує 120 парафій та близько 25 000 членів церкви.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

У неділю 16-ту після П’ятидесятниці Патріарх Філарет очолив воскресне богослужіння

2.10.2022
2 жовтня 2022 року, у неділю 16-ту після П’ятидесятниці, після Воздвиженням, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському патріаршому соборі міста Києва у співслужінні духовенства кафедрального храму. Поділитися дописом: