Патріарше богослужіння в день пам’яті великомученика Юрія Переможця

6 травня 2020 року, в день пам’яті святого великомученика Юрія Переможця, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі м. Києва.

Його Святості співслужили єпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.

За богослужінням проповідь виголосив клірик собору протоієрей Іоан Київський.

Наприкінці богослужіння Святійший Патріарх Філарет очолив молебень до великомученика Юрія, під час якого підносились молитви до Господа, щоб Він простив нам наші гріхи, помилував і відвернув від нас смертоносну епідемію коронавірусу.

Святий великомученик Юрій Переможець вважається покровителем воїнства. Зображення Юрія Переможця на коні символізує перемогу над дияволом – «стародавнім змієм». Ще з часів Древньої Русі святий великомученик Юрій прославлявся, як один з найбільш шанованих святих.

 

 

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Звернення Архієрейського собору Української Православної Церкви Київського Патріархату з приводу діалогу з владою

7.05.2020
7 травня 2020 року під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулося засідання Архієрейського собору Української Православної Церкви Київського Патріархату шляхом відео конференції. Архієрейський Собор УПЦ Київського Патріархату прийняв звернення щодо складного положення Київського Патріархату в Українській державі та відсутність діалогу з українською владою. Поділитися дописом: