Декан Європейського деканату привітав українців з Великоднем у багатьох містах Німеччини і Данії

У день свята Пасхи, Христового Воскресіння та впродовж світлого тижня декан Європейського деканату протоієрей Володимир Чайка звершив пасхальні богослужіння та освячення великодніх кошиків для українських вірян у 15 містах Німеччини та Данії.

Декан Київського Патріархату в Європі привітав з Великоднем і помолився з українцями у багатьох містах Німеччини: Кельні, Берліні, Бремені, Гамбурзі, Вупперталі, Солінгензі, Бедбурзі, Нордерштеді, Вредені, Еммеріх-ам-Райні, Мербуші, Ойскірхені, Менхенгладбасі та Вайлерсвісті.

Великодні служби також відбулися у Данії, в місті Скьєрн та у притулку для біженців у м. Рібе.

Пасхальні богослужіння відвідала велика кількість українців, які вимушено залишили Батьківщину та перебувають у Європі через повномасштабну російську агресію проти України.

Відзначимо, що від початку військового російського вторгнення в Україну Європейський деканат Української Православної Церкви Київського Патріархату на чолі з деканом протоієреєм Володимиром Чайкою надає у Німеччині матеріальну, моральну, юридичну та духовну допомогу українським жінкам і дітям, які через війну вимушено залишили Батьківщину.

Пресслужба Київської Патріархії
за матеріалами Європейського деканату

Поділитися дописом:

Наступна

Росія здійснює геноцид українського народу та веде антисемітську політику, - Патріарх Філарет

5.05.2022
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до Головного Рабина України та Києва Моше Реувен Асмана щодо антисемітських заяв глави Міністерства закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Поділитися дописом: