Громада Свято-Володимирського патріаршого кафедрального собору лишається вірною Київському Патріархату

12 листопада 2019 року відбулися збори релігійної громади парафії Святого рівноапостольного великого князя Володимира Київської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Під час зборів члени громади обговорили ситуацію, яка склалася в релігійному житті України та, зокрема, прийняли рішення лишитися під духовним керівництвом Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Про це повідомляється на сайті Володимирського собору.

Враховуючи, що Православна Церква України є підлеглою митрополією в складі Константинопольського Патріархату (що витікає з тексту Томосу), а незалежна Україна потребує власну незалежну Церкву, яка б служила своєму народу, а не іншим закордонним релігійним центрам, як Москва і Константинополь, громада парафії не визнає так звану «ліквідацію» Церкви та залишається в складі Української Православної Церкви Київського Патріархату і до Православної Церкви України не переходить.

Про своє рішення громада в офіційному порядку поінформувала органи державної влади та місцевого самоврядування.

Право релігійної громади гарантується ст. 35 Конституції України, ст. 18 Загальної декларації прав людини, ст. 18 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, ст. 9 Конвенції про захист прав та основоположних свобод, положеннями Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

За матеріалами сайту Свято-Володимирського патріаршого кафедрального собору

Поділитися дописом:

Наступна

"Господь хоче щоб ми показали свою міцну віру" – Патріарх Філарет

17.11.2019
17 листопада 2019 року, в Неділю 22-ту після П’ятидесятниці, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив Божественну літургію у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі. Напередодні, у суботу ввечері, Патріарх Філарет, звершив Всенічне бдіння. Його Святості співслужили священнослужителі кафедрального собору. За богослужінням Святійший Владика звернувся до парафіян зі словом проповіді на тему […]