Єпископ Філадельфійський Лука відвідав урочисте відкриття сесії Філадельфійської міської ради

16 червня 2022 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, вікарій Київської єпархії, єпископ Філадельфійський Лука відвідав урочисте відкриття сесії Філадельфійської міської ради.

Архіпастир звернувся до влади міста таким словами: «Доброго ранку президент Ради Кларк, члени міської ради, брати та сестри в місті Філадельфія. Я єпископ Філадельфійський Лука, настоятель Свято-Миколаївського православного собору Київського Патріархату, що знаходиться в Північних Свободах. Сьогодні, у четвер, 16 червня 2022 року, на цій зустрічі шановних членів міської ради Філадельфії я маю честь висловити заклик. Я дякую члену ради Девіду Огу за запрошення бути тут з вами сьогодні вранці.

Схилімо тепер наші голови, молячись Господу: за цю чудову країну, Сполучені Штати Америки, за нашого президента Джо Байдена, за наші збройні сили та за всіх, хто має цивільну владу. Пам’яті батьків-засновників і всіх, хто віддав життя за нашу свободу. За всіх, хто сьогодні є у світі, особливо для стражденних людей в Україні, які борються за свободи, якими ми користуємося щодня. За це прекрасне місто Філадельфію, і за кожне місто і країну, і за віруючих, які живуть у них. За вас, члени міської ради Філадельфії, помолимось до Господа про Його милість, Його опіку і благодать.

Апостол Павло пише в посланні до Римлян, розділ 8, вірш 28: «…знаємо, що тим, якi люблять Бога, покликаним з Його волi, усе сприяє для добра». Отже, молимося за вас, достойні члени ради, як представників жителів міста Філадельфії, щоб Господь продовжував дарувати вам мудрість, чесність, співчуття, впевненість, здатність працювати разом і радість у виконанні місії, яка стоїть перед вами сьогодні. Господеві всі молімося і дякуємо, бо навіки Його милосердя.

Нехай Бог благословить Америку і Україну! Амінь!”

Засідання Ради було відкритим і транслювалося у прямому ефірі телеканалу “Philadelphia Government Access Television”.

Пресслужба Київської Патріархії
за матеріалами фб-сторінки єпископа Луки

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарше богослужіння у неділю всіх святих

19.06.2022
19 червня 2022 року – неділя всіх святих. Сьогодні Церква згадує всіх святих, які від віку угодили Богові по всій землі. Згадуючи всіх святих, що прославили Бога праведним життям та блаженною кончиною, Свята Церква наводить нам великий сонм святих отців і праотців, пророків і мучеників, преподобних і сповідників. Поділитися дописом: