Єпископ Никодим відвідав з архіпастирським візитом Полтавську єпархію

26-27 листопада 2022 року єпископ Сумський і Охтирський Никодим, тимчасово керуючий Полтавською єпархією, відвідав з архіпастирським візитом Полтавську єпархію.

26 листопада, в день пам’яті святителя Іоана Золотоустого, у храмі святого великомученика Юрія Переможця м. Кобеляки Полтавської області архіпастир звершив Божественну літургію у співслужінні духовенства єпархії. Під час богослужіння були звершені дві хіротонії: священича над дияконом Анатолієм Кучеренком і дияконська над іподияконом Іваном Годі.

Також після Божественної літургії було відслужено заупокійне богослужіння за жертв Голодомору 1932-1933рр. та загиблими під час війни, розв’язаної Росією проти Українського народу.

27 листопада, у 24-ту неділю після П’ятидесятниці, єпископ Никодим очолив в храмі Юрія Переможця Божественну літургію, під час якої диякон Іван Годі був висвячений у сан священника. Архієрею співслужило духовенство Полтавської єпархії.

Після закінчення богослужіння було відслужено панахиду за загиблими на Майдані Незалежності під час Революції Гідності, після чого було освячено пам’ятний Хрест Небесній Сотні в міському парку біля храму.

Також цього дня єпископ Никодим разом з духовенством відвідали міське кладовище, де була відслужена панахида за загиблими українськими воїнами.

За матеріалами фб-сторінки єпископа Никодима

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарше богослужіння у день свята Введення в храм Пресвятої Богородиці

4.12.2022
4 грудня 2022 року в неділю 25-ту після П’ятидесятниці Православна Церква святкує подію Введення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії до Єрусалимського храму. Поділитися дописом: