“Ми маємо Бога Милосердного, Який піклується про нас більше, чим ми за себе” – Патріарх Філарет

1 серпня 2021 року, у неділю 6-ту після П’ятидесятниці та день пам’яті святих отців шістьох Вселенських соборів і преподобного Серафима Саровського, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному патріаршому соборі м. Києва.

Напередодні, у суботу ввечері, Святійший Патріарх Філарет в соборі очолив Всенічне бдіння.

За богослужінням Його Святості співслужили архієпископ Андрій та духовенство собору.

Під час Божественної літургії Патріарх виголосив проповідь на тему євангельського читання:

«Господь Милостивий до нас, як показує сьогоднішнє євангельське читання, коли Христос сказав розслабленому: «візьми постіль свою і йди, бо прощаються тобі гріхи твої». Це показує, що Господь і нам простить наші гріхи, як і цьому розслабленому, якщо будемо мати віру і каятися у своїх гріхах.

І це є дуже важливим питанням для нас, адже від цього буде залежати наше вічне життя. Чи воно буде блаженним, чи страждальним. І це залежить від нас, поки ми живемо на землі, бо якщо ми помремо в гріхах, то там часу для виправлення вже не буде. Тому треба поспішати каятися в своїх гріхах і уповати на милість Божу. Бо Господь Милосердний і Своє милосердя показав на благо розумному розбійнику, який нічого доброго не зробив, але від щирого серця сказав: «пом’яни мене Господи», а Господь помилував його і сказав: «сьогодні ж будеш зі мною в раю».

Ми маємо Бога Милосердного, Який піклується про нас більше, чим ми за себе, бо Він хоче, щоб всі люди спаслися і прийшли до пізнання істини. Церква нам кожного богослужіння нагадує про це. Тому будемо каятися і просити Бога і Господь обов’язково простить і дарує нам вічне блаженне життя» – сказав у своїй проповіді Патріарх.

Наприкінці богослужіння Патріарх Філарет очолив молебень, під час якого була піднесена молитва за визволення України і всього світу від епідемії коронавірусу.

Цього ж дня, за вечірнім богослужінням, Cвятійший Патріарх Філарет читав у Володимирському соборі акафіст Покрову Божої Матері.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Звернення релігійної громади УПЦ КП смт. Клавдієво-Тарасове до Предстоятеля ПЦУ

3.08.2021
ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ РЕЛІГІЙНОЇ ГРОМАДИ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ СВВ. МЦЦ. ВІРИ, НАДІЇ, ЛЮБОВИ ТА МАТЕРІ ЇХ СОФІЇ СМТ КЛАВДІЄВО-ТАРАСОВЕ, БОРОДЯНСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ДО ПРЕДСТОЯТЕЛЯ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ МИТРОПОЛИТА ЕПІФАНІЯ (ДУМЕНКО) Поділитися дописом: