Напередодні дня пам’яті священномученика Макарія Патріарх Філарет очолив Всенічне бдіння

14 травня 2020 року Православна Церква вшановує пам’ять священномученика Макарія, митрополита Київського, Галицького і всієї Руси, нетлінні і чудотворні мощі якого спочивають у Володимирському кафедральному патріаршому соборі м. Києва.

13 травня, напередодні дня пам’яті священномученика Макарія, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Всенічне бдіння.

Його Святості співслужили єпископ Харківський і Богодухівський Ілля, єпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, єпископ Сумський і Охтирський Никодим, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Варсонофій, та духовенство кафедрального собору.

На вечірні, з благословення Святійшого Патріарха, єпископ Андрій відслужив літію, під час якої були благословенні хліб, вино, пшеницю та єлей.

На полієлеї звучали слова величання на честь святителя Макарія. Після полієлею Патріарх Філарет з духовенством вклонилися чесним мощам святителя Макарія.

Завтра, 14 травня 2020 року, Святійший Патріарх Філарет очолить о 9.00 – святкову Божественну літургію та молебень до священномученика Макарія перед його чесними і чудотворними мощами.

 

 

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Святкове богослужіння у день пам’яті священномученика Макарія, митрополита Київського

14.05.2020
14 травня Православна Церква вшановує пам’ять священномученика Макарія, митрополита Київського, Галицького і всієї Руси, нетлінні і чудотворні мощі якого спочивають у Володимирському кафедральному соборі столиці. Поділитися дописом: