Київський Патріархат існує, тому що Україні потрібна незалежна Церква, – Патріарх Філарет

25 вересня 2019 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції зустрівся з журналістами і громадськими діячами та, за активну працю на благо культури і духовності українського народу, відзначив їх церковними нагородами.

Зокрема, Патріарх нагородив: шеф-редактора журналу “Київ дипломатичний” Олександра Кондратенка – орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеню; співзасновницю Української Гельсінської Спілки Надію Лук’яненко – медаллю “За жертовність і любов до України” та заслуженого журналіста України, секретаря Правління Всеукраїнського товариства “Знання” Василя Василашка – Благословенною патріаршою грамотою.

Вручаючи нагороду пані Лук’яненко, Патріарх Філарет з вдячністю згадав про Героя України Левка Григоровича Лук’яненка. “Я за пана Левка завжди молюсь, за спокій його душі. Ми дуже вдячні йому за те, що він своїм авторитетом підтримував Київський Патріархат. Він багато сприяв зростанню Київського Патріархату” – сказав Святійший владика.

Сторони обговорили міжцерковні відносини в Україні та інші питання, що становлять спільний інтерес.

“Зараз у нас в Церкві тяжкий стан. Ми всі чекали Томосу, але отримали такий Томос, який ставить нас у залежність від Константинопольського Патріарха. А нам треба Томос про справжню незалежність, щоб Церква служила не комусь, а служила українському народу. Сьогодні Українська Церква розділена: одна перебуває під впливом Москви, а друга під впливом Константинополя. А хто ж буде служити українському народу? Ми зібрали Собор 20 червня і вийшли з ПЦУ і продовжуємо існувати як Київський Патріархат, тому що Україні потрібна незалежна Церква” – відзначив Патріарх.

Гості подякували Предстоятелю Київського Патріархату за церковні нагороди та вручили Його Святості пам’ятні подарунки.

Патріарх Філарет привітав нагороджених та закликав Боже благословення на їхні добри справи на благо українського народу.

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Коментар митрополита Іоасафа щодо нещодавнього інтерв'ю Предстоятеля ПЦУ

27.09.2019
У межах проекту «Календар», на ZN,UA («Дзеркало тижня. Україна»), його автор і оглядач Інна Ведернікова, 21 вересня 2019 року в Скайлайт продакшн студії взяла інтерв’ю у Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, стосовно його бачення подій в Українському Православ’ї. Свою особисту позицію та коментар, щодо даної бесіди висловив митрополит Білгородський і Обоянський […]