Патріарх Філарет відкликав свій підпис під постановою т.зв. Помісного Собору УПЦ КП від 15 грудня 2018 року

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відкликав свій підпис під постановою, так званого, Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 15 грудня 2018 року. На цю постанову посилаються чиновники Міністерства культури України, які відмовляються здійснити державну реєстрацію постанови Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 20 червня 2019 року, якою була скасована постанова т.зв. Помісного Собору УПЦ КП від 15 грудня 2018 року. Через це, Патріарх Філарет повідомив Міністра культури, молоді і спорту України Володимира Бородянського про відкликання свого підпису під постановою від 15 грудня 2018 року.

Міністру культури, молоді та спорту України
Володимиру Бородянському

Повідомлення про відкликання підпису
під постановою, так званого, Помісного Собору
Української Православної Церкви Київського Патріархату
від 15 грудня 2018 року

Попри численні спроби реєстрації постанови Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 20 червня 2019 року відповідно до вимог частини 11 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», на жаль, державним секретарем Міністерства культури України Карандаєвим Р. така державна реєстрація не здійснюється.

При цьому мають місце посилання на постанову, так званого, Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 15 грудня 2018 року, що скасована постановою Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 20 червня 2019 року.

Із огляду на вище викладене, та продовження практики посилань державного органу на постанову, так званого, Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 15 грудня 2018 року, повідомляю про відкликання свого підпису під нею.

Відкликання підпису, як допустиму юридичну дію, обумовлюю положеннями статей 9 та 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, статей 22 та 35 Конституції України, – якими унеможливлюється погіршення правового становища громадян України, що реалізовують право на свободу совісті в Київському Патріархаті.

Відтак у подальшому підпис Патріарха Київського і всієї Руси – України Філарета під постановою, так званого, Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 15 грудня 2018 року надалі прошу вважати недійсним.

ФІЛАРЕТ,
ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ
І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет висловив співчуття з приводу упокоєння Галини Воскобійник

10.01.2020
6 січня 2020 року, у Різдвяний святвечір, у віці 89 років померла пані Галина Воскобійник (1930-2020). Галина Воскобійник раніше була головою Управи Свято-Миколаївської парафії м. Купер-Сіті у штаті Флорида, США. Поділитися дописом: