Патріарх Філарет зустрівся з політичним консультантом та екс-дипломатом Андрієм Теліженком

11 грудня 2019 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з політичним консультантом, екс-дипломатом Андрієм Теліженком.

Під час розмови Патріарх Філарет розповів про потребу збереження Української Православної Церкви Київського Патріархату, як справді незалежної Церкви, поінформував про утиски її вірян і рейдерські дії збоку Православної Церкви України та деяких представників влади, порушення права громадян на свободу совісті, брутального використання Церкви на минулих українських президентських виборах. «Київський Патріархат – незалежна Церква українського народу. За соціологічними данними майже 8 відсотків наших співвітчизників належать до неї. І люди мають право ходити в ту церкву, яку хочуть. Наш народ також заслужив право на те, щоб Українська Православна Церква мала патріарший статус», – сказав Патріарх Філарет.

«Завжди мав за честь зустрічатися з Вами, Ваша Святосте, як визначним і незламним Пастирем, особою надзвичайної віри та духовності. Знаю, що ви користуєтеся незмінним авторитетом не лише в Україні, але в Сполучених Штатах Америки. Сьогодні я працюю в громадському секторі і у Вас на прохання моїх американських друзів. Мені важливо було почути вашу думку, щоб донести її з першоджерела. Права людини, то святі та непорушні цінності в США, хотілося, щоб вони були такими і в Україні. Неприпустимо «ліквідовувати» церкви та силою заганяти віруючих в іншу конфесію. Крім того, не можна зневажати велич золотоверхого Києва, як релігійного центру для всіх українців, де б вони не жили, заміняти її славою чужих патріарших престолів», – підкреслив Андрій Теліженко.

Сторони обговорили й інші питання, що складають взаємний інтерес.

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет зустрівся з дипломатами та представниками науки, культури і громадськості

12.12.2019
12 грудня 2019 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з іноземними дипломатами, українськими науковцями та представниками культури і громадськості. Поділитися дописом: