Патріарх Філарет звернувся до юридичної громадськості з проханням допомогти захистити права УПЦ КП

До української та міжнародної юридичної спільноти!

Дорогі браття та сестри!

Українська Православна Церква Київського Патріархату є єдиною Православною Церквою українського народу, яка не підлягає залежності ні Москві, ні Стамбулу. Серце Української Православної Церкви Київського Патріархату – княжий золотоверхий Київ.

Життя нашої Церкви регламентується виключно Священним Писанням, Священним Переданням, вченням Вселенських соборів та святих отців Церкви, рішеннями власних Помісних, Архієрейських соборів і Священних Синодів. Українська Православна Церква Київського Патріархату бережно зберігає патріаршу традицію, започатковану блаженної пам’яті Патріархом Мстиславом (Скрипником), Патріархом Володимиром (Романюком), а тепер очолювана – Патріархом Філаретом (Денисенком). Також наша Свята Церква сама варить миро і не потребує чужих вказівок і настанов.

Майже тридцять років Українська Православна Церква Київського Патріархату ревно виконує свою спасительну місію, утверджує віру в Бога, зберігає духовність і національну ідентичність українців.

Діяльність Української Православної Церкви Київського Патріархату гарантується ст. 35 Конституції України, ст. 18 Загальної декларації прав людини, ст. 18 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, ст. 9 Конвенції про захист прав та основоположних свобод, положеннями Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Українська Православна Церква Київського Патріархату була Церквою, яка підтримала свій народ під час Помаранчевої революції, Революції гідності та стоїть поруч із воїнами в боротьбі за свободу на російсько-українській війні.

Існування Української Православної Церкви Київського Патріархату дало можливість Його Всесвятості, Константинопольському Патріарху, надати нам Томос. На жаль, в його положеннях не було закладено повної автокефалії, яку отримували інші Православні церкви.

Чужинці намагаються знов духовно уярмити український народ. Розділити православних вірних між Московським і Константинопольським Патріархатами. Нині проти Української Православної Церкви Київського Патріархату розпочалися утиски і гоніння з боку деяких чиновників Міністерства культури України, Міністерства юстиції України, мають місце рейдерські захоплення храмів і приміщень представниками Православної Церкви України на чолі з митрополитом Епіфанієм. Здійснюється це також за підтримки колишнього Президента України Порошенка П.О., який бачить в особі ПЦУ політично зручну для себе структуру.

29 липня цього року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України з’явилося повідомлення, що Київська патріархія УПЦ КП знаходиться у статусі припинення. Без відома Церкви та її Предстоятеля Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета був визначений голова ліквідаційної комісії – громадянин Яременко Олег Васильович. Ця людина відділилася від Української Православної Церкви Київського Патріархату і є архієреєм іншої конфесії – Православної Церкви України.

Нагадаємо, що 20 червня 2019 року відбувся Помісний собор Української Православної Церкви Київського Патріархату, який прийняв рішення, що наша Церква продовжує своє існування.

Церква Христова – інституція сакральна і її ліквідувати не можна. «І Я кажу тобі: ти Петро, тобто «камінь», і на цьому камені Я збудую Церкву Мою, і врата пекла не здолають її» (Мф. 16, 18), – сказано у Священному Писанні. В новітній історії України Церкви ліквідували двічі: 1930 року Українську Автокефальну Православну Церкву та 1946 року – Українську Греко-Католицьку Церкву. Обидва рази цей антигуманний акт здійснював безбожний тоталітарний режим.

Звертаюся до всіх правників, кому небайдужа доля рідної Української Церкви і які можуть допомогти на волонтерських засадах надати правову допомогу Київській Патріархії, єпархіям, монастирям, парафіям, зберегти Українську Православну Церкву Київського Патріархату, як окрему юридичну особу, захистити храми та майно, відстояти права громадян на свободу совісті.

Поле теперішньої боротьби добра і зла пролягло в судах, щоденному протистоянні з безбожними та денаціоналізованими чиновниками, архієреями та священиками ПЦУ, ласими до матеріальних благ.

Усі, хто виявить бажання потрудитися в боротьбі за правду, прохання звертатися до Київської Патріархії, за адресою: Київ, вул. Пушкінська, 36, телефон: (044) 234 10 96.

Закликаю на Вас боже благословення!

З повагою,

ФІЛАРЕТ,
ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ

Поділитися дописом:

Наступна

Терміново! У смт. Клавдієве-Тарасове на Київщині представники ПЦУ намагаються рейдерськи захопити парафію Київського Патріархату

1.08.2019
Представники Православної Церкви України продовжують звершувати рейдерські захоплення парафій Української Православної Церкви Київського Патріархату. Поділитися дописом: