Патріарх Філарет звершив читання акафісту святій великомучениці Варварі

Благодать вiд Бога дана тобi оберiгати вiд несподiваних скорбот i наглої смерти всяку людину, хто з вiрою, любов’ю i благоговiнням чеснi твої страждання згадує й шанує, – такими словами акафісту Церква прославляє святу великомученицю Варвару. Вірою і досвідом ми свідчимо, що серед багатьох дарів, якими Бог обдарував великомученицю Варвару, є дар молитви заступництва за віруючих людей про те, щоб Господь позбавив їх від наглої, несподіваної смерти без покаяння. Своєю покровителькою святу Варвару вважають шахтарі та інші люди, які займаються ризикованими і небезпечними професіями.

Сьогодні, 15 жовтня, як і кожного вівторка впродовж десятиліть, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив читання акафісту святій великомучениці Варварі у Володимирському кафедральному соборі м.Києва.

Його Святості співслужили єпископ Васильківський Андрій, настоятель собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму.

Відзначимо, що кожного вівторка о 7.45 у Володимирському соборі, перед нетлінними і чудотворними мощами святої Варвари, служиться соборний акафіст великомучениці. Практично завжди цю молитву очолює Святійший Патріарх Філарет.

Радуйся Варваро, невісто Христова прекрасна!

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет привітав письменника і дипломата Юрія Щербака з 85-річчям з дня народження

15.10.2019
12 жовтня Надзвичайний і повноважний посол України, письменник, доктор медичних наук Юрій Щербак відзначив 85-річчя від дня народження. Святійший Патріарх Філарет надіслав ювіляру вітальний адрес. Поділитися дописом: