Патріарше богослужіння у день Вознесіння Господнього

6 червня 2019 року Православна Церква святкує Вознесіння на Небеса Господа нашого Ісуса Христа. Як свідчить Священне Писання, після воскресіння рівно сорок днів Господь Ісус Христос продовжував видимим чином являтися своїм учням, учив їх і ділив з ними їжу. На сороковий день Христос вознісся на небо. При цьому Спаситель пообіцяв, що перебуватиме на землі до кінця віку.

Ця подія відбулася на Оливній горі неподалік Єрусалиму. Свідками вознесіння Христа були апостоли та Богородиця, про що розповідається в Євангеліях від Марка та Луки, і в Діяннях Святих Апостолів.

Напередодні, 5 червня, Святійший Патріарх відслужив у кафедральному соборі Всенічне бдіння. Під час Всенішної Святійший Владика звершив чин Літії, благословивши хліб, вино, пшеницю та єлей. На Утрені, під час співання святкового канону на честь Вознесіння Господнього, Патріарх Філарет помазував клір та вірних освяченим на Літії єлеєм.

6 червня 2019 року в день Вознесіння на небеса Господа Ісуса Христа Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію свт. Іоана Золотоустого у Володимирському кафедральному соборі.

За літургією Патріарх Філарет виголосив проповідь та привітав парафіян патріаршого собору, а з ними й усіх вірних зі святом Вознесіння.

Наприкінці богослужіння Святійший Владика разом з кліром та вірянами помолився Всемилостивому Господу про мир для України та Божественну допомогу від нашестя ворога.

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Предстоятель завітав на 100-літній ювілей Інституту травматології та ортопедії

7.06.2019
Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 6 червня 2019 року відвідав Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України з нагоди 100-літнього ювілею установи. Його Блаженство урочисто зустріло керівництво закладу, зокрема директор Інституту академік Георгій Гайко зі своїми заступниками, президент Національної академії медичних наук України Віталій Цимбалюк та […]