Щодо засідання у Шостому апеляційному адміністративному суді 16 жовтня 2019 р.

Сьогодні, 16 жовтня 2019 року, в Шостому апеляційному адміністративному суді відбулося судове засідання, де мало б вирішуватись питання скасування заходів забезпечення позову у справі Київської Патріархії. Указаними заходами заборонено розпорядження майном релігійного центру Київського Патріархату, та ліквідаційні дії особи, що видає себе ліквідатором.

Із огляду на очевидні порушення, допущені при визначенні складу суду, представником Київської Патріархії було заявлено відвід колегії суддів.

Подання мотивованого відводу зобов’язало суд відкласти розгляд справи та вирішити питання подальшої участі колегії у справі.

У судовому засіданні взяли участь представники духовенства УПЦ Київського Патріархату, місії ОБСЄ в Україні та віряни – громадяни України, які реалізовують право на свободу совісті в Київському Патріархаті.

Ми вкотре підкреслюємо. Ліквідація Української Православної Церкви Київського Патріархату є незаконною.

Мета керівництва ПЦУ зрозуміла. Вони прагнуть повністю знищити справді автокефальну Українську Церкву, якою є Українська Православна Церква Київського Патріархату. Київська митрополія ПЦУ, будучи залежною від Константинополя, намагається всіма правдами і неправдами ліквідувати Київську Патріархію і, разом з нею, саму ідею Патріархату і автокефальної Української Православної Церкви. Також це є спроба керівництва ПЦУ отримати доступ до коштів і майна Київської Патріархії.

Наша Церква є міцною духовною основою незалежної України! Боротьба за незалежну Українську Церкву – продовжується. Правда переможе!

З нами Бог і Україна!

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

АНОНС. Святкування 24-ї річниці інтронізації Святійшого Патріарха Філарета

17.10.2019
22 жовтня 2019 року Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначає 24-ту річницю інтронізації свого Предстоятеля – Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. З нагоди свята у Володимирському кафедральному патріаршому соборі (Київ, бульвар Тараса Шевченка, 20) відбудуться святкові богослужіння, які очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. 19 жовтня […]