Патріарх Філарет очолив читання акафісту святому священномученику Макарію

19 березня 2020 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив читання акафісту святому священномученику Макарію, митрополиту Київському перед його нетлінними і чудотворними мощами у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Патріарху співслужили єпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель храму протоієрей Борис Табачек та соборне духовенство.

Відзначимо, що кожного четверга о 17:00 годині у Володимирському соборі, де перебувають мощі святого, служиться вечірня з акафістом священномученику Макарію.

Вибраний чудотворцю і преславний угоднику Христів, святителю отче Макарію, повсякчасно від лютих напастей молитвами твоїми визволяючись, приносимо тобі співи похвальні. Ти ж, що маєш велику сміливість перед Господом, не переставай від усіх бід визволяти тих, що з любов’ю до тебе взивають:

Радуйся Макарію, архієреїв чесна окрасо.

 

 

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Святійший Патріарх Філарет звершив Пасію

20.03.2020
20 березня 2020 року, у п’ятницю ввечері третьої седмиці Великого посту, Святійший Патріарх Філарет звершив мале повечір’я з чином Пасії у Володимирському кафедральному соборі м. Києва. Його Святістю було прочитано третє страсне Євангеліє від святого апостола і євангелиста Луки (22-23 глави). Поділитися дописом: