Патріарх Філарет відвідав засідання Поважної Ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»

9 липня 2019 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав зібрання членів Поважної Ради громадської організації Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», яке відбулося у залі засідання Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Члени Поважної Ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» заслухали та обговорили підсумки роботи Національної експертної комісії конкурсного відбору 2018-2019 рр. на присудження Відзнак за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона” та “Медаль Святого Пантелеймона”.

Також були розглянуто представлення номінантів від Регіональних рад про визначення кандидатів на отримання нагород за громадську, професійно-фахову, гуманістичну, благородну діяльність у галузі охорони здоров’яу 2019 році.

Довідка

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості. Відзнака має тривалу історію. У 2009 р. Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України. З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук’янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) та ін. Дотримуючись основоположних засад заснування Державної нагороди у 2009 р. та продовжуючи традицію нагородження, з метою відновлення в суспільстві засад милосердя, гуманізму, любові до ближнього та недужого, у 2017 р. започатковано громадську Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» 9 серпня 2017 р. в день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона у м. Києві, вперше в Україні, відбулися урочистості з нагоди відзначення найкращих медиків України та нагородження їх Орденом Святого Пантелеймона. У Софійському Соборі вперше відбувся всеукраїнський молебень за медиків, який очолив Святійший Патріарх Філарет у співслужінні з представниками християнських церков України.

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходитиме 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Фоторепортаж за посиланням

Прес-центр Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Що відбувається з канонічним православ’ям в Україні, - єпископ Васильківський Андрій

10.07.2019
Єпископ Васильківський Андрій, вікарій Київської єпархії, висловив свою позицію щодо ситуації, яка склалася в Українському Православ’ї. Поділитися дописом: