Патріарх Філарет освятив хрест і наріжний камінь під будівництво храму в с. Бишів на Київщині

15 липня 2020 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив хрест, звершив закладення наріжного каменю під будівництво храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці у селі Бишів Макарівського району Київської області.

Його Святості співслужив архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель Володимирського собору протоієрей Борис Табачек та запрошене духовенство.

У своєму першосвятительському слові Святійший Патріарх Філарет висловив сподівання, що невдовзі на цьому місці постане величний дім Божий, та побажав парафіяльній громаді майбутнього храму міцності духу задля звершення добрих справ на благо Української Православної Церкви Київського Патріархату та народу України.

Після закінчення богослужіння Патріарх Філарет поспілкувався з вірянами.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці в селі Бишів буде побудовано на місці зруйнованого храму, який був заснований ще в 1649 р. гетьманом Богданом Хмельницьким.
За відомостями Київської єпархії на 1910 р. церква Покрови Пресвятої Богородиці знаходилась майже в центрі Бишева, була трибанною, висока дзвіниця стояла окремо. На землях, відмежованих громадою від земель поміщика Харлінського, в 1908 р. була сміжно побудована церковно-приходська школа. Однак храм був знищений більшовиками в 1934 р.

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

"Ми повинні молитися один за одного, просити прощення у Бога і собі і тим, кого любимо" – Патріарх Філарет

19.07.2020
19 липня 2020 року, у неділю 6-ту після П’ятидесятниці, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському патріаршому соборі. Поділитися дописом: