Патріарх Філарет помолився за упокій душі новопреставленого Леоніда Кравчука

10 травня 2022 року стало відомо, що на 89-му році життя, упокоївся перший Президент України Леонід Кравчук. Сьогодні Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив літію за упокій душі новопреставленого Леоніда Макаровича.

Заупокійне богослужіння було звершено після Божественної літургії у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва. Його Святості співслужило духовенство Володимирського собору.

Святійший Патріарх Філарет висловив співчуття родині та близьким Леоніда Макаровича, а також закливав до молитви за спокій його душі.

Леонід Кравчук народився у селі Великий Житин на Рівненщині. У 1990-1991 роках був головою Верховної Ради України та відігравав важливу роль під час здобуття Україною незалежності. У грудні 1991 року як позапартійний кандидат переміг на перших президентських виборах у незалежній Україні й за кілька днів після цього разом з російським та білоруським лідерами Борисом Єльциним і Станіславом Шушкевичем підписав Біловезьку угоду про кінець Радянського Союзу. Цю подію він називав найважливішою подією свого життя.

Леонід Кравчук твердо підтримував курс на здобуття автокефалії Української Православної Церкви, завжди був поруч зі Святійшим Патріархом Філаретом на всіх етапах реалізації цієї мети.

Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого раба Божого Леоніда в оселях праведників. Вічна пам’ять і Царство Небесне!

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

12 травня – преподобного Амфілохія Почаївського

12.05.2022
12 травня Свята Церква відзначає день пам’яті Амфілохія Почаївського. Народився преподобний Амфілохій Почаївський чудотворець – Іловицький 10 грудня 1894 року Божого у селі Мала Іловиця, Шумського району, Тернопільської області, дану місцевість ще називають золота долина. Поділитися дописом: