Патріарх Філарет попрощався з Героєм України Борисом Патоном

22 серпня 2020 року Святійший Патріарх Філарет прибув помолитися за упокій душі і провести в останню путь українського науковця, Героя України та багаторічного президента Національної академії наук України Бориса Євгеновича Патона.

Під час процесії прощання у клубі Кабінету Міністрів України Патріарх Філарет прочитав заупокійну молитву над тілом спочилого Бориса Євгеновича. На церемонію прощання прибула велика кількість держаних посадовців, науковців, інтелігенція та представники громадськості. Разом з Патріархом також був присутній архієпископ Андрій.

Після завершення Патріарх Філарет поспілкувався з пресою.

«Борис Патон – людина, яка служила науці і Україні протягом усього свого життя. Але ми прийшли сьогодні сюди, щоб не тільки згадати і проститися з Борисом Євгеновичем, але найперше, щоб помолитися за спокій його душі, щоб  Господь Бог дав йому Царство Небесне та блаженне вічне життя» – сказав Патріарх Філарет.

Святійший Владика відзначив, що Борис Патон зробив дуже багато корисних справ на благо українського народу.

Нагадаємо, що 20 серпня Патріарх Філарет висловив співчуття з приводу смерті Героя України Бориса Патона.

Нехай Господь прийме його у Свої оселі та дарує йому вічне і блаженне життя!

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

"Ми обов’язково повинні прощати провини нашим кривдникам" - Патріарх Філарет

23.08.2020
У неділю 11-ту після П’ятидесятниці Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні архієпископа Андрія та соборного духовенства відслужив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва. Поділитися дописом: