Патріарх Філарет відзначив українських військових

16 грудня 2022 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції прийняв українських військових: в.о. командувача 241 бригади Сил територіальної оборони м.Києва Збройних сил України Вадима Озірного, командира 243 батальйону Сил територіальної оброни м. Києва Збройних сил України Володимира Максиміва та бригадного розвідника 241 бригади Сил територіальної оборони м. Києва Збройних сил України Віталія Яворського.

Під час зустрічі Святійший Патріарх за заслуги у захисті незалежності України, велику жертовну любов до Вітчизни та рідної Церкви нагородив військовиків орденами Святого Миколая Чудотворця.

«Наша Церква постійно молиться за Україну та її воїнів, які мужньо стали на захист її свободи та нині протистоять російському агресору. Україна вже перемогла Росію своєю силою духу, вмінням консолідуватися перед загрозою іноземного вторгнення. Росія хвалилася, що завоює нашу землю за три дні, але наш народ (на той момент навіть без сторонньої допомоги з боку демократичного світу, Європи та США) лише власними силами дав відсіч нападникам, прогнав ворога з під Києва, а потім і Харкова. Ми довели, що не даремно співаємо у гімні: «душу й тіло ми положим за нашу свободу» – у перший день російсько-української війни тисячі українців пішли добровольцями захищати українську державу. Ви серед тих кращих синів України, які ризикуючи життям і здоров’ям, зупинили ворога, а тепер визволяєте наш край. І недалекий той час, коли Україна буде повністю звільнена від чужинців, я твердо переконаний, що незабаром повернеться в Україну Донбас і Крим. Бо це наша земля. Ми чужого не хочемо, але й свого не віддамо», – сказав під час вручення церковних нагород Патріарх Філарет.

У свою чергу, військові спеціальною грамотою подякували Предстоятелю Української Православної Церкви Київського Патріархату за духовну підтримку («За вагомий внесок у нашу спільну боротьбу. Ваша підтримка надихає нас і веде до перемоги», – йдеться у документі) та на знак воїнської звитяги подарували гільзу від снаряду, яку щойно привезли з під Бахмуту, що на Донбасі.

Під кінець спілкування, Святійший владика благословив воїнів на подальшу боротьбу з ворогом і вручив видання Київської патріархії.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

У день пам’яті святителя і чудотворця Миколая Патріарх Філарет звершив Літургію у Володимирському соборі

19.12.2022
19 грудня Православна Церква вшановує пам’ять святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотворця. Поділитися дописом: