Патріарх Філарет висловлює подяку за привітання з 92-ю річницею від дня народження

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет отримав велику кількість привітань з 92-ю річницею від дня народження. Особисті вітання, поздоровлення по телефону та привітання поштою Предстоятель Київського Патріархату отримував з 23 до 26 січня включно.

З днем народження Святійшого владику привітали Президент України Володимир Зеленський та голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

З 92-літтям Патріарха Філарета привітали архієреї і духовенство Української Православної Церкви Київського Патріархату та інших Православних Церков, урядовці, очільники Церков і релігійних організацій, державні і громадські діячі, представники місцевого самоврядування, інтелігенція, віряни та українці діаспори з усього світу.

Святійший владика щиро дякує за вітання, які Патріарх не очікував отримати у такій великій кількості, та закликає на всіх Боже благословення, бажаючи кожному здоров’я, миру і добра.

Нагадаємо, що 23 січня 2021 року Святійшому Патріарху Філарету виповнилося 92 роки. Свій день народження Предстоятель Київського Патріархату зустрів у молитві, звершивши Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі. Церковні торжества відбулися у неділю, 24 січня, урочистим богослужінням за участю архієреїв, духовенства і парафіян.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет освятив хрест на храм рівноапостольної княгині Ольги у м. Києві

27.01.2021
27 січня 2021 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин освячення хреста на купол столичного храму на честь рівноапостольної княгині Ольги. Храм будується на території комплекса “Червона Калина”, що знаходиться на набережній Дніпра у Деснянському районі міста Києва (проспект Романа Шухевича, 7). Церква будується в українському козацькому бароковому […]