Патріарх Філарет взяв участь у програмі “Час Голованова” на телеканалі “Україна 24” (ВІДЕО)

11 січня 2021 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет був гостем у прямому ефірі соціально-політичного проєкту “Час Голованова” на телеканалі “Україна 24”.

У діалозі з ведучим п. Василем Головановим Патріарх Філарет розповів про сутність Різдва Христового, а також відповів на численні питання як ведучого, так і глядачів.

Зокрема, Патріарх дав відповіді на різні актуальні питання:

– Коли святкувати Різдво Христове?

– Яким є служіння Церкви в період локдауну?

– Яке ставлення Церкви до коронавірусу? Чи є ця пандемія з Промислу Божого та що треба робити для того, щоб зупинилось розповсюдження цієї хвороби?

– Про причини страждань і хвороб та ліки від них;

– Чи є християнами ті християни, які не живуть по-християнськи?

– Чи можна молитись вдома, а не в Церкві? І яка різниця між домашньою молитвою і молитвою храмовою? Чому треба відвідувати храми?

– Про взаємовідносини з митрополитом Епіфанієм та митрополитом Онуфрієм;

– Який гріх найбільший?

– Висновок з життя 92-річного Патріарха та його головна порада.

Його Святість також пояснив чому Православна Церква України перебуває у залежності від Константинополя та яке майбутнє в Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Про Томос і “руку Москви” у своєму оточенні, вакцинацію, можливість другого шлюбу, ставлення до абортів і вбивства на війні, взаємовідносини між релігіями та взаємодію між Церквою і державою, практику подання святого Причастя і ознаки кінця світу та відповіді на інші питання дивіться у передачі.

Пресслужба Київської Патріархії
за матеріалами телеканалу Україна 24

Поділитися дописом:

Наступна

14 січня – свято Обрізання Господнього

13.01.2021
Це велике свято Православної Церкви. Обрізання з часів Авраама в юдеїв здійснювалось над восьмиденними хлопчиками і служило знаменням входження в союз (завіт) із Богом. Поділитися дописом: