Патріарх Філарет зустрівся із істориком Володимиром Омельчуком

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет,  25 березня 2021 року, зустрівся з керівником творчих проектів наукової серії «Світові традиції державного управління», кандидатом історичних наук Володимиром Омельчуком.

Володимир Омельчук, як керівник авторського колективу, презентував Святійшому Патріарху Філарету міжнародний науковий збірник на честь 150-ї річниці від дня народження академіка Всеукраїнської академії наук, письменника та сходознавця Агатангела Кримського.

«Ви робите добру справу, досліджуєте білі сторінки історії, повертаєте національну пам’ять. Це надзвичайно важлива справа», – сказав Патріарх Філарет.

Володимир Омельчук наголосив на важливій історичній місії Патріарха Філарета в боротьбі за автокефалію Української Православної Церкви. Сторони обговорили наступний науковий проект, пов’язаний із становленням безпекової серії України.

Святійший Патріарх Філарет благословив Володимира Омельчука на подальшу роботу та вручив відомому досліднику та громадському діячу видання Київської Патріархії.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Святійший Патріарх Філарет звершив чин Пасії

26.03.2021
26 березня 2021 року, у п’ятницю ввечері другої седмиці Великого посту, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив мале повечір’я з чином Пасії у Володимирському кафедральному соборі м. Києва. Поділитися дописом: