Патріарх Філарет зустрівся з головою Союзу юристів України Святославом Піскуном

04 жовтня 2023 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції зустрівся з колишнім Генеральним прокурором України, головою Союзу юристів України Святославом Піскуном.

Сторони обговорили питання державно-церковних відносин, наголосили на потребі утворення єдиної помісної Української Православної Церкви з патріаршим устроєм, незалежної від інших релігійних центрів, відзначили героїчну боротьбу українського народу за свою свободу та цілісність України.

Святослав Піскун,зокрема, наголосив на потребі активізації боротьби з корупцією в Україні, яка ослаблює її обороноздатність і несе загрозу національній безпеці. «Церква також своїм моральним авторитетом має закликати громадян засуджувати корупцію, як великий суспільний гріх», – сказав голова Союзу юристів України.

«Україна все одно переможе в російсько-українській війні. Бо за нами правда, отже, і Бог. Український народ достойний миру, свободи та благоденства», – сказав Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату.

На завершення зустрічі Патріарх Філарет подарував гостю видання Київської патріархії.

Пресслужба Київської патріархії

 

 

 

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет помолився за невинно вбитих росіянами українців у с. Гроза на Харківщині

5.10.2023
Сьогодні, 5 жовтня 2023 року, російські окупанти вчинили черговий терористичний акт геноциду українського народу – обстріляли ракетою кафе та магазин у с. Гроза Куп’янського району на Харківщині, де перебувало багато цивільних людей. У кафе-магазині відбувалися поминки, на які зібралася ледь не третина села. В результаті терористичної атаки росіян загинуло більше […]