Патріарх Філарет зустрівся з громадською діячкою та мисткинею Анною Сеник

25 жовтня 2021 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції прийняв громадську діячку, першу прессекретарку добровольчого батальйону «Азов» (2014 р.), фотохудожницю Анну Сеник.

За заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження помісної Української Православної Церкви Патріарх Філарет нагородив Анну Сеник орденом святої великомучениці Варвари.

У свою чергу, Анна Сеник привітала Святійшого Владику зі святом – 26-ю річницею перебуванням на Патріаршому престолі. «Я хочу подякувати Вам, Ваша Святосте, за те, що Ви є. Я щаслива, що свого часу прийшла в Церкву Київського Патріархату, яку Ви очолюєте стільки років. Тут я зустріла багато людей, які дали правильні духовні орієнтири», – звернулася до Патріарха Анна Сеник. Фотохудожниця подарувала Святійшому свою роботу «Полтавська Мадонна», яка свого часу висіла на трибуні Верховної Ради України.

«Добре, що Ви своїм талантом захищаєте традиційні сімейні цінності, пропагуючи родину в фотографії. Це зараз, коли не лише люди, але й цілі держави підміняють добро злом, дуже важливо. Нормальна українська традиційна родина це те, що благословляється Богом», – сказав Святійший Патріарх.

Також під час зустрічі обговорювались різні питання, що становлять спільний інтерес. Зокрема, мова йшла про між церковні та державно-церковні відносини в Україні. Наприкінці зустрічі Патріарх Філарет подарував гостям видання Київської патріархії.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Звернення Патріарха Філарета щодо нової хвилі COVID-19

29.10.2021
Дорогі браття і сестри! Україна втретє входить у жорсткий локдаун. Більшість регіонів нашої країни знову опиняються у, так званій, «червоній зоні» і причина цьому пандемія коронавірусу. Ця хвороба увійшла раптово в наше життя та докорінно змінила його. Але ми не повинні втрачати віри в Бога. Поділитися дописом: