Патріарх Філарет зустрівся з керівництвом міста Черкас

20 жовтня 2022 року Святійший Патріарх Київський всієї Руси-України Філарет зустрівся з керівництвом міста Черкас: Черкаським міським головою Анатолієм Бондаренком і першим заступником Міського голови Сергієм Тищенком.

Напередодні чергової річниці інтронізації (яка святкуватиметься 23 жовтня) Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко привітав Святійшого Патріарха Філарета зі святом і вручив букет квітів, традиційний черкаський вишитий рушник і символічний козацький пірнач «Козацькому роду немає переводу».

«Ви людина ім’я якої, без перебільшення, вписане в історію не тільки України, а й загалом у світову історію релігії. Саме ви започаткували процеси об’єднання і створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви. Ваше життя і діяльність – приклад служіння Богу і людям, народу і державі. Ви взірець дивовижної стійкості, мудрості та духовного життя», – сказав Анатолій Бондаренко.

Під час зустрічі Патріарх Філарет за заслуги з відродження духовності в Україні та підтримку Української Православної Церкви Київського Патріархату, розбудову міста Черкас нагородив Анатолія Бондаренка орденом Христа Спасителя, а Сергія Тищенка – орденом Святого Миколая Чудотворця.

«Ця нагорода – символ вашого внеску у розбудову духовності українського суспільства, поширенню традиційних християнських цінностей. Черкаси – серце козацької України. Як досвідчені керівники, навіть в умовах російсько-української війни, ви багато робите не тільки для міста, його мешканців, працюєте на те, щоб Черкаси стали ще більш красивими, комфортними та європейськими. При цьому, що важливо, – дбаєте за захист соборності всієї нашої держави. Сьогодні вся Україна об’єдналася проти зовнішнього ворога. І Черкаси є одним із центів цієї боротьби», – заявив Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату.

«Як для християнина та вірянина, для мене церковний орден не просто нагорода, а перш за все символ духовності, й нагадування про її першочерговість над мирським. Зичимо вам, Ваша Святосте, міцного козацького здоров’я, довгих і благословенних років життя. Завжди чекаємо у Черкасах, сподіваючись на благословення, мудрі настанови та благодать спільної молитви», – у свою чергу подякував за відзнаку Сергій Тищенко.

Святійший пригадав, що свого часу багато десятирічь був правлячим архієреям для Черкас, адже це місто та Черкаська область входили до Київської єпархії. Сторони також обговорили суспільно-політичну ситуацію в нашій країні. «Україна обов’язково переможе і всі наші землі  будуть визволені від російських окупантів. Бо з нами правда, а отже – Бог», – сказав Патріарх.

Під кінець зустрічі Святійший Патріарх подарував високим гостям із Черкас видання Київської патріархії, побажав міцного здоров’я та благословив на подальшу працю на благо всіх черкащан.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

27-ма річниця інтронізації Святійшого Патріарха Філарета

22.10.2022
«Хто думає, що патріаршество це честь, той не розуміє патріаршого служіння. Патріаршество – це не стільки честь, скільки обов’язок. Це не стільки радість, стільки туга і плач серця. Тому що радісні хвилини пройдуть, а залишиться велика праця». Саме так, в далекому 1995 році, новообраний на Патріарший престол Святійший владика Філарет […]