Патріарх Філарет зустрівся з матерями полонених, безвісти зниклих та загиблих захисників України

4 листопада 2022 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції зустрівся з матерями полонених, безвісти зниклих та загиблих військовослужбовців – захисників України.

Жінки, які були присутні на зустрічі, проводять активну громадську діяльність в Україні та за її межами у справі пошуку безвісти зниклих та визволення з ворожого полону наших захисників: представники ГО Всеукраїнської спілки матерів і родичів учасників АТО «Берегиня», ГО «Єдина родина Донеччини», ГО «Сильна українська мама» та інших громадських організацій.

У зустрічі також взяли участь координатор у Київській області Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Анастасія Голішевська та священник Свято-Володимирського патріаршого кафедрального собору протоієрей Олександр Шмуригін.

Вітаючи гостей, Предстоятель Київського Патріархату подякував їм, їхнім синам і чоловікам за любов до України та запевнив у неминучій перемозі України, яка зараз бореться за свою свободу.

Дякую вам за вашу любов, насамперед, до своїх дітей. Дякую за те, що ви тих, кого найбільше любите – віддали на захист України. Якби не ваші сини – ми б не мали незалежної України. Завдяки нашим воїнам-захисникам, вашим синам та дітям таких як ви – ми маємо незалежну Україну. Церква постійно молиться Богові і за загиблих, і за тих, хто зникли безвісти, за полонених, за тих, хто страждає та родини наших захисників. Молитва Церкви недаремна. Страждаєте ви, весь наш народ страждає, але Бог бачить все це і пошле нам мир! Україна була, є і буде незалежною державою. Сьогодні Донбас і Крим окуповані ворогом, але прийде час, що і Донбас і Крим будуть повернуті Україні. І в Україні буде справедливий мир” – сказав Патріарх.

За постійну жертовну працю у справі пошуку безвісти зниклих та визволення полонених українських воїнів Предстоятель Київського Патріархату нагородив матерів наших захисників Благословенними патріаршими грамотами.

Це символи, а справжня нагорода від Бога – Царство Небесне. Ви, своєю діяльністю, своєю дієвою любов’ю, обираєте вічне блаженне життя. Від того, як людина живе на землі – залежить її вічність. Якщо вона робить добро, виявляє любов, то така людина буде в Царстві Небесному, в Царстві Любові.

І на землі Господь за добро і любов подасть здоров’я, благополуччя і перемогу України над ворогом. У це треба твердо вірити. Не може зло перемогти добро. Перемагає завжди добро. І тому ми віримо у нашу перемогу. Україна ні на кого не нападала, а сама терпить агресію, віддає своїх кращих синів. Але той, хто віддає своє земне життя, він не позбавляється життя, він вічний. За свою жертовну любов – отримає Царство Небесне. Бо Христос сказав: “Ніхто не має більшої любові, як хто душу (життя) свою віддав за ближніх своїх” – запевнив Святійший владика.

Предстоятель наголосив на важливості твердої віри й постійної молитви за полонених та зниклих безвісти воїнів, за кожного Захисника, який боронить нашу землю від російського агресора.

Для духовної підтримки Патріарх Філарет подарував присутнім молитовники, у яких містяться молитви матерів за дітей та акафістники з житієм святої великомучениці Варвари. Гості, на згадку про зустріч, вручили Святійшому владиці книгу-фотоальбом про церковно-громадське служіння Патріарха Філарета та інші пам’ятні подарунки.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарше богослужіння у Димитрівську поминальну суботу

5.11.2022
Свята Православна Церква в суботу напередодні дня пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського згадує всіх воїнів, що загинули за віру і вітчизну на полі бою, а також всіх спочилих православних християн. Поділитися дописом: