Патріарх Філарет зустрівся з Послами Південно-Африканської та Ліванської Республік в Україні

25 червня 2021 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з Надзвичайними і Повноважними Послами Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Хруневалді та Ліванської Республіки в Україні Алі Дахером. Посла Ліванської Республіки супроводжував мер міста Бейн Мері, в якому живуть переважно більшість православних християн, пан Абу Шдид Рой.

У зустрічі також взяли участь представники та директори компаній, благодійники та інші поважні гості.

Під час зустрічі відбулося тепле спілкування Патріарха з поважними гостями, за яким обговорювались різні питання, що становлять спільний інтерес. Зокрема, мова йшла про ситуацію із поширенням пандемії коронавірусу в Україні та в світі, загалом.

З нагоди святкування в Україні 25-річчя прийняття Конституції України, Святійший Патріарх Філарет нагородив поважних гостей.

Орденом святого Рівноапостольного князя Володимира Великого I ступеня нагороджений Бакуменко Олександр Данилович – голова Правління Українського Фонду культури, Заслужений працівник культури України.

Орденом святого Рівноапостольного князя Володимира Великого III ступеня нагородженні:

  • Халіфе Мухаммед Мунір – доктор економічних наук, Генеральний директор Міжнародної компанії об’єднаної авіації (Об’єднані Арабські Емірати – Україна).
  • Решетнік Юрій Володимирович – заступник голови Правління Миколаївської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії і культури.
  • Гасан Абу Файсал – директор підприємства «Mon Cher», благодійник, меценат.
  • Смірнов Олександр Євгенович – доктор економічних наук, Генеральний директор компанії «Петрохолдинг», благодійник, меценат.
  • Заєць Андрій Іванович – Надзвичайний і Повноважний Посол України в Гвінейській Республіці і Сенегалі (2007-2013рр.). Державний секретар МЗС України (2016-2020рр.).

Медаллю «За жертовність і любов до України» відзначено Станкевич Діану Дмитрівну, помічницю Генерального директора Міжнародної компанії об’єднанної авіації.

Наприкінці зустрічі Святійший Владика подякував шановним гостям за візит і побажав Божого благословення та успіху у роботі на дипломатичній ниві в Україні. На згадку про зустріч Патріарх Філарет подарував гостям видання Київської Патріархії.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

"Коли ми каємось у своїх гріхах і Господь прощає нам гріхи – ми святі" – Патріарх Філарет

27.06.2021
Проповідь Святійшого Патріарха Філарета в неділю всіх святих В ім’я Отця, Сина і Святого Духа! Дорогі браття і сестри! Сьогодні Православна Церква святкує пам’ять всіх святих. Хто ці всі святі? Звичайно, що до святих відносяться, насамперед, пророки, апостоли, мученики, святителі, преподобні, праведні. Так ми думаємо. А в дійсності святими є […]