Патріарх Філарет зустрівся з секретарем Вікаріату в США та Канаді

19 жовтня 2021 р. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції прийняв секретаря Вікаріату Української Православної Церкви Київського Патріархату в США та Канаді протоієрея Богдана Згобу.

Отець Богдан вручив Святійшому Патріарху, як правлячому єпископу парафій Київського Патріархату в США та Канаді, документи, які підтверджують офіційну державну реєстрацію в Сполучених Штатах Америки Вікаріату Української Православної Церкви Київського Патріархату та Кафедрального собору святого Миколая у м. Філадельфія. Важливо, що реєстрація Вікаріату органами державної влади США відбулася на підставі Указів Його Святості, Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Також протоієрей Богдан Згоба передав вітання Предстоятелю УПЦ Київського Патріархату від православних українців США та Канади, їх запевнення у любові та вірності Київському патріаршому престолу. Секретар Вікаріату зробив звіт Патріарху про розвиток Київського Патріархату на американському континенті та подякував Предстоятелю за постійну увагу до життя тамтешніх українців. Отець Богдан від імені українських вірян США та Канади висловив сподівання, що Українська Православна Церкви Київського Патріархату поверне свою державну реєстрацію і в Україні, якої була незаконно позбавлена за попередньої влади.

Патріарх Філарет у свою чергу вкотре наголосив, що відповідно до положень Томосу, наданому Константинопольським Патріархом Варфоломієм для Православної Церкви України, вона не має права опікуватися православними парафіями за межами країни. Тому тамтешні парафії не можуть бути прийнятими до ПЦУ, а перебування громад без влади єпископа ставить їх взагалі поза межі Православної Церкви.

Наприкінці зустрічі Святійший Патріарх Філарет, через протоієрея Богдана Згобу, передав пастирське благословення православним українцям Америки та Канади і закликав й надалі гуртуватися навколо Київського Патріархату, як справді незалежної Православної Церкви українського народу.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

26-та річниця інтронізації Святійшого Патріарха Філарета

22.10.2021
«Хто думає, що патріаршество це честь, той не розуміє патріаршого служіння. Патріаршество – це не стільки честь, скільки обов’язок. Це не стільки радість, стільки туга і плач серця. Тому що радісні хвилини пройдуть, а залишиться велика праця». Саме так, в далекому 1995 році, новообраний на Патріарший престол Святійший владика Філарет говорив […]