Патріарх Філарет звернувся з листом підтримки до бійця Віталія Марківа

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет написав відкритого листа на підтримку патріота, бійця Національної гвардії України Віталія Марківа, який несправедливо ув’язнений в Італії.

УКРАЇНСЬКОМУ ВОЇНУ ТА ПАТРІОТУ
ВІТАЛІЮ МАРКІВУ

ШАНОВНИЙ І ДОРОГИЙ ВІТАЛІЮ!

Найперше хочу передати Вам слова пастирської підтримки та запевнення, що наші молитви звернені до Бога, щоб Він послав Вам міцність духу та визволив із несправедливого поневолення.

Ви ще молодий чоловік, але вже є зразком справжнього свідомого українця. Живучи довгий час в Італії, Ви не перестали любити свою Батьківщину і, коли в неї трапилася біда, не роздумуючи повернулися, щоб боротися за її Незалежність і майбутнє. Спершу стали волонтером, активістом під час Революції Гідності, а потім пішли добровольцем зі зброєю в руках захищати Україну на Донбасі від російських окупантів у складі Національної гвардії України.

«Немає більше тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх», – сказано у Священному Писанні (Ін. 15, 13). Ви пішли на фронт саме через велику справжню християнську любов до своєї землі та рідного народу.

Україна, та більшість демократичного світу, розуміють, що Ви насправді стали жертвою примітивної помсти імперської Росії, проти якої боролися за цілісність і самостійність нашої Держави. Ми сподіваємося, що апеляційний суд Мілану, отримавши нові докази від Вашого захисту, українських адвокатів (здобуті під час спеціального розслідування проведеного Міністерством внутрішніх справ України), встановить справедливість і визнає Вашу невинуватість.

Сьогодні в стражданнях Ви відстоюєте не лише свою честь і гідність, але й усього українського народу, Ви є прикладом української незламності.

Ви чесно та жертовно захищали Україну на полі бою від російського агресора, а тепер обов’язок кожного нашого співвітчизника стати на Ваш захист від несправедливого обвинувачення.

Всемогутній і Милосердний Господь Ісус Христос, без усякої шкоди, звільнив від кайданів і в’язниці святого апостола Петра (Діян. 12, 1-12). Вірю, що так і Вам дарує свободу.

Дякую всім, хто бореться за те, щоб відбувся справедливий суд і Віталій Марків швидше отримав свободу. Зокрема, дякую за наполегливу роботу в цьому питанні Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову та представникам Міністерства закордонних справ України.

Закликаю українців, які нині живуть в Італії, проявити свою громадянську позицію та всіма законними методами домагатися справедливого суду, долучившись до міжнародної акції «Free Markiv».

Звертаюся до Його Святості, Папи Римського Франциска, міжнародної та правозахисної громадськості, звернути увагу на цю ситуацію та, зі свого боку, клопотатися перед Урядом Італії про незаангажований судовий розгляд у справі українця Віталія Марківа.

Прошу також усіх вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату, а також всіх співвітчизників, християн у цілому світі, молитися за раба Божого воїна Віталія, несправедливо поневоленого, та за його скоріше звільнення.

Бажаю, щоб Господь Бог давав сил Віталію Марківу пройти всі випробування, дарував свободу та й надалі утверджував у служінні Україні.

Закликаю на Вас Боже благословення!

З повагою,

ФІЛАРЕТ,
ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ
І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ

Поділитися дописом:

Наступна

Відбувся чин похорону протоієрея Георгія Кушнірюка

23.09.2020
22 вересня 2020 року було звершено чин похорону благочинного Київської обласної єпархії протоієрея Георгія Кушнірюка. Провести у вічність шанованого пресвітера і любимого пастиря зібралися чимало священників та парафіян. Поділитися дописом: