Патріарх Філарет звершив Божественну літургію та чин великого освячення води у день свята Богоявлення

В день свята Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, 19 січня 2021 року, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Володимирському патріаршому кафедральному соборі звершив святкову Божественну літургію.

Його Святості співслужили архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство.

Після прочитання Євангелія зі словом проповіді до вірян звернувся архієпископ Андрій.

Після заамвонної молитви під спів тропарів «Глас Господній над водами лунає, промовляючи: прийдіть і прийміть усі Духа премудрості…» Патріарх Філарет у співслужінні духовенства звершив чин Великого освячення води та окропив нею віруючий народ.

Святійший Патріарх Філарет привітав парафіян храму зі святом та пояснив значення святої води.

«Дорогі браття і сестри, поздоровляю вас зі святом Хрещенням Господнім, коли освячується вода. Вода ця має велику благодатну силу. По-перше, як ви знаєте, вона не псується. І це змушені були визнати навіть безбожники, але пояснювали це тим, що срібний хрест опускається і цей хрест срібний знищує мікроби. Але визнавали все таки, що вода нетлінна. Так ось ця нетлінна вода, якщо ви слухали уважно молитву на освячення, вона призначається на всяку потребу. Тобто, хворієш – пий цю воду, біда – покропи водою любе місце, тому що вона має благодатну силу. Але якщо ти віриш, а якщо не віриш, то невіруючому нічого не допоможе, а хто має віру, той отримає цю благодатну допомогу. Тому, дорогі браття і сестри, воду цю беріть, охороняйте і вживайте на всяку корисну потребу, і тоді буде велика користь від цієї святої води в нашому земному житті».

Після цього Святійший Владика закликав на всіх Боже благословення.

 

Нагадаємо, напередодні свята ввечері, 18 січня 2021 року, Святійший Патріарх Філарет відслужив у Володимирському кафедральному соборі Всенічне бдіння.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Предстоятель Київського Патріархату освятив води Дніпра

19.01.2021
19 січня 2021 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин Великого освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку. Саме тут, за сталою традицією, у день свята Богоявлення, Патріарх Філарет звершує освячення вод українського Йордану – Дніпра, головної ріки України. Його Святості співслужили настоятель Володимирського собору […]