Патріарх Філарет звершив урочисту Божественну літургію у день свята Богоявлення

У день свята Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, 19 січня 2022 року, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Володимирському патріаршому кафедральному соборі звершив святкову Божественну літургію.

Його Святості співслужило духовенство кафедрального собору.

Напередодні, 18  січня ввечері, Святійший Патріарх Філарет відслужив у соборі всенічне бдіння. На літії на вечірні Святійший Патріарх благословив хліб, вино, пшеницю та єлей, які згодом під час утрені були роздані вірним у храмі. Після полієлею, під час читання  канону, Патріарх Філарет помазував парафіян освяченим єлеєм.

На літургії, після заамвонної молитви під спів тропарів «Глас Господній над водами лунає, промовляючи: прийдіть і прийміть усі Духа премудрості…» Патріарх Філарет у співслужінні духовенства звершив чин Великого освячення води та окропив нею віруючий народ.

Святійший Патріарх Філарет привітав парафіян храму зі святом та пояснив значення святої води.

“Дорогі браття і сестри, вітаю вас зі святом Хрещенням Господнім. Хрещення Господнє має пряме відношення до кожного із нас, бо кожен у свій час прийняв таїнство Хрещення і став християнином, і не просто християнином, а наслідником вічного блаженного життя. І за це ми повинні дякувати Богові, і за те, що Він простив нам наші, провини гріхи безмежні і дарував нам вічне блаженне життя.

Ми віримо в це, і віра наша недаремна. І Господь дає нам велику надію на блаженне життя, і не тільки після смерті, але і тут на землі, бо той, хто любить,  відчуває блаженство навіть якщо приходиться страждати”, – сказав у своєму слові Патріарх.

Після цього Святійший Владика закликав на всіх Боже благословення.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Святійший Патріарх Філарет освятив води Дніпра у столичному Гідропарку

19.01.2022
19 січня 2022 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин Великого освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку. Саме тут, за сталою традицією, у день свята Богоявлення, Патріарх Філарет звершує освячення вод українського Йордану – Дніпра, головної ріки України. Поділитися дописом: