Патріарше богослужіння у неділю 14-ту після П’ятидесятниці

22 вересня 2019 року, у неділю 14-ту після П’ятидесятниці, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі міста Києва.

Напередодні, 21 вересня у суботу ввечері, Святійший Владика в соборі очолив Всенічне бдіння. Під час полієлею Патріарх Філарет помазував вірян освяченим єлеєм.

Його Святості співслужили настоятель Володимирського собору протоієрей Борис Табачек та духовенство.

Після запричасного стиха із проповіддю до парафіян звернувся клірик собору протоієрей Олександр Шмуригін.

Богослужіння завершилося молебнем до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворним образом “Несподівана радість”, під час якого Святійший Владика виголосив молитву за Україну, щоб Господь Бог визволив нас від нашестя чужинців, захистив наших воїнів від усіх небезпек, благословив український народ єдністю і миром.

Цього ж дня, за вечірнім богослужінням, Cвятійший Патріарх Філарет читав у Свято-Володимирському соборі акафіст Покрову Божої Матері.

Прес-служба Київської Патріархії

 

Поділитися дописом:

Наступна

Єпископ Васильківський Андрій взяв участь у Всеукраїнському конгресі сім'ї

23.09.2019
20-22 вересня 2019 року у Шаргороді і Вінниці тривав Всеукраїнський конгрес сім’ї, що був організований Римсько-Католицькою Церквою. На запрошення організаторів та з благословення Святійшого Патріарха Філарета, конгрес сім’ї відвідав керуючий справами Київської Патріархії єпископ Васильківський Андрій. Поділитися дописом: