Патріарше богослужіння у четверту неділю після Пасхи, про розслабленого

7 травня 2023 року у четверту неділю після Пасхи, Православна Церква згадує подію зцілення Ісусом Христом розслабленого біля Силуамської купелі.

У цей день Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Напередодні, 6 травня ввечері, Патріарх Філарет у соборі відслужив всенічне бдіння. Його Святості співслужили клірики патріаршого храму.

На запричасному із словом проповіді до вірян звернувся клірик собору протоієрей Іоан Київський.

Богослужіння завершилось молебнем до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворною іконою «Несподівана Радість», під час якого, Патріарх Філарет виголосив молитву за Україну, щоб Всемилостивий Господь визволив нас від нашестя чужинців і дарував українському народу перемогу над ворогом, мир і Своє благословення.

Того ж дня після вечірнього богослужіння у Володимирському соборі Святійший Патріарх Філарет читатиме у Володимирському соборі акафіст Воскресінню Христовому.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

8 травня – день пам'яті святого апостола і євангелиста Марка

8.05.2023
Святий Марк народився в Єрусалимі. Будинок його матері Марії знаходився поруч із Гефсиманським садом. Як говорить церковне передання, в ніч хресних страждань Господа Ісуса Христа він слідував за Ним, загорнувшись у плащ, і втік від воїнів, які хотіли схопити його (Слова «загорнувшись покривалом на голе тіло», «покинувши покривало, голим утік» […]