Патріарше богослужіння у четверту неділю після Пасхи та день пам’яті князів-страстотерпців Бориса і Гліба

У четверту неділю після Пасхи, Православна Церква згадує подію зцілення Ісусом Христом розслабленого біля Силуамської купелі. Також цього дня 15 травня святкується день перенесення мощей святих благовірних князів страстотерпців Бориса і Гліба, є одним з престольних свят Володимирського патріаршого кафедрального собору. Саме на честь страстотерпців Бориса і Гліба освячений престіл і приділ на другому поверсі собору.

15 травня 2022 року  Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Напередодні, 14 травня ввечері, Патріарх Філарет у соборі відслужив всенічне бдіння.

Його Святості співслужили архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, єпископ Сумський і Охтирський Никодим, єпископ Чернівецький і Буковинський Никон, єпископ Херсонський і Таврійський Михаїл, настоятель собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму.

За богослужінням підносились посилені молитви за Україну, щоб Господь Бог визволив нас від нашестя чужинців, зміцнив і захистив наших воїнів і подав українському народові справедливий мир і перемогу.

На запричасному із словом проповіді до вірян звернувся клірик собору протоієрей Олександр Шмуригін.

Богослужіння завершилось молебнем до святих благовірних князів Бориса і Гліба.

Після відпусту Божественної літургії Святійший Патріарх Філарет привітав з днем тезоіменитства настоятеля собору протоієрея Бориса:

Всечесний отець Борис, вітаю Вас від імені єпископату Київського Патріархату, духовенства та віруючих Володимирського кафедрального собору з днем Вашого небесного покровителя. Бажаємо щоб Господь дарував Вам здоров’я, щоби Ви могли служити ще довгі роки в цьому прекрасному кафедральному Володимирському соборі. І щоб кінець Вашого життя був блаженним, тобто щоб Ви в Царство Небесне ввійшли. Щоб труди, які Ви тут на землі понесли в сані священства, не були даремними. Тому ми молимося і бажаємо, щоб Господь укріпляв Ваші духовні та фізичні сили та привів до вічного блаженного життя. Многії і благая Вам літа“, – сказав Патріарх Філарет.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Декан Європейського деканату прот. Володимир Чайка: Боротьба за українців в діаспорі триває

16.05.2022
Стаття декана Європейського деканату Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей Володимира Чайки щодо духовної опіки української діаспори в Європі та світі. Поділитися дописом: