Патріарше богослужіння у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня Православна Церква відзначає велике дванадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.

З нагоди свята, 7 квітня 2022 року, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив у Володимирському кафедральному соборі Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого. Йому співслужили архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій та духовенство кафедрального собору.

Наприкінці богослужіння відбувся молебень до Пресвятої Богородиці,  під час якого Патріарх Філарет виголосив молитву за визволення України від нашестя чужинців, а духовенство соборно заспівало молитву «Царице моя, Преблага», просячи у Пресвятої Богородиці заступництва і допомоги.

В кінці богослужіння, Святійший Патріарх Філарет, привітав парафіян храму зі святом Благовіщенням Пресвятої Діви Марії, де закликав молитися до Божої Матері, щоб Вона захистила наш український народ в цей тяжкий час випробувань і страждань.

«Поздоровляю вас, дорогі браття і сестри, із великим християнським святом Благовіщенням Пресвятої Богородиці. Пресвята Богородиця з того часу як стала Матірю Господа нашого Ісуса Христа захищає своїми молитвами перед Своїм Сином весь християнський рід. Тому в цей тяжкий для України час, ми особливо просимо Божу Матір, щоб Вона захистила український народ від цих випробувань і страждань, які випали на нашу долю. І ми віримо, що Божа Матір, яка завжди захищала Україну, захистить і в цей час. Тому будемо молитися до Неї: «Пресвята Богородице, спаси нас» – сказав Патріарх Філарет.

Напередодні свята, ввечері 6 квітня, Патріарх Філарет очолив Всенічне бдіння.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

У м. Філадельфії (США) відбулася мистецька благодійна акція грузинської діаспори на підтримку України

8.04.2022
У неділю, 4 квітня 2022 року, у м. Філадельфії (США) відбулася унікальна подія, що об’єднала різні національні громади, котрі населяють місто. Митці грузинського, українського, естонського, польського, єврейського та німецького походження об’єдналися в культурно-просвітницькому благодійному проекті «Ми співаємо для України». Акція, організатором якої виступив Культурно-мистецький центр Давида Гвініанідзе, була спрямована на […]