Патріарше Богослужіння у день свята Стрітення Господнього

15 лютого Православна Церква відзначає свято Стрітення Господнього, тобто зустріч праведного Симеона з Христом Спасителем в храмі Господньому,  Якого на 40-й день після народження принесла Пречиста Божа Матір.

Напередодні свята ввечері, 14 лютого 2021 року, Святійший Патріарх Філарет відслужив у Володимирському кафедральному соборі Всенічне бдіння. За вечірнею була відслужена літія, а під час полієлею на ранній Патріарх Філарет помазував вірян освяченим єлеєм.

У самий день свята, 15 лютого, Святійший Патріарх Філарет відслужив у Свято-Володимирському кафедральному соборі Божественну літургію.

Його Святості співслужили архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.

Після прочитання Євангелія зі словом проповіді до вірян звернувся архієпископ Андрій.

Святкове богослужіння завершилось молебнем перед іконою свята та соборним співом молитви до Божої Матері “Царице моя Преблага”.

Святійший Патріарх Філарет привітав парафіян храму зі святом Стрітення Господнього та закликав на всіх Боже благословення.

Прес-служба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Коментар-відповідь митрополита Іоасафа на слова архієпископа Євстратія (Зорі)

17.02.2021
5 лютого 2021 року в мережі Фейсбук на особистій сторінці архієпископа Євстратія (Зорі) з’явився допис, в якому він висловив власне бачення щодо заяви Святійшого Патріарха Філарета про порушників архієрейської присяги. Свою особисту позицію та відповідь, щодо даного допису архієпископа Євстратія, висловив митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф на приватній сторінці соціальної […]