Патріарше богослужіння у неділю всіх святих

19 червня 2022 року – неділя всіх святих. Сьогодні Церква згадує всіх святих, які від віку угодили Богові по всій землі. Згадуючи всіх святих, що прославили Бога праведним життям та блаженною кончиною, Свята Церква наводить нам великий сонм святих отців і праотців, пророків і мучеників, преподобних і сповідників.

В недільний день, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі.

Напередодні, у суботу ввечері, Святійший Патріарх Філарет в соборі очолив Всенічне бдіння.

За богослужінням Його Святості співслужили настоятель собору протоієрей Борис Табачек та духовенства храму.

Зі словом проповіді до вірян звернувся клірик собору протоієрей Олександр Шмуригін.

Богослужіння завершилося молебнем до всіх святих, які від віку угодили Богові. Після чого, Патріарх Філарет привітав парафіян храму зі святом всіх святих:

«Дорогі браття і сестри, вітаю вас зі святом всіх святих. Нехай преподобні, мученики, апостоли і всі праведні, які знаходяться в Царстві Небесному моляться за всіх нас, особливо за нашу Україну, яка зараз переживає нелегкі часи. І ми віримо, що Господь по молитвам всіх святих дарує Україні мир, злагоду і благополуччя» – сказав Патріарх Філарет.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Розпочався Петрів піст

20.06.2022
Петрів піст починається через тиждень після свята П’ятидесятниці, у понеділок після Неділі Всіх Святих – цього року 20 червня. Триває він до дня пам’яті первоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня). Таким чином тривалість посту в різні роки – різна, адже початок посту залежить від дати святкування Пасхи (від якої […]