Патріарше богослужіння у неділю всіх святих

27 червня 2021 року – неділя всіх святих. Сьогодні Церква згадує всіх святих, які від віку угодили Богові по всій землі. Згадуючи всіх святих, що прославили Бога праведним життям та блаженною кончиною, Свята Церква наводить нам великий сонм святих отців і праотців, пророків і мучеників, преподобних і сповідників.

В недільний день, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі.

Напередодні, у суботу ввечері, Святійший Патріарх Філарет в соборі очолив Всенічне бдіння.

За богослужінням Його Святості співслужили архієпископ Андрій, протоієрей Борис Табачек та протоієрей Іоан Київський.

Під час літургії, після прочитання Євангелія, Патріарх Філарет виголосив проповідь.

Богослужіння завершилося молебнем до всіх святих, які від віку угодили Богові.

Сьогодні, клірик Володимирського собору протоієрей Іоан Київський святкує 70-річчя з дня свого народження. Святійший Патріарх Філарет за ревне служіння Богу і людям нагородив ювіляра орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого I ступеня.

«Отець Іоан вже багато років служить у Володимирському соборі. Але його заслуга полягає в тому, що в критичний момент, коли собор знаходився в такому небезпечному стані, він зайняв правильну позицію підтримував тоді Київський Патріархат і не помилився. Незважаючи на те, що багато його спокушали залишити Київський Патріархат, служити вірно Москві, а не нашій рідній Українській Церкві він витримав і залишився з нами. Дякуємо Вам за Вашу вірність Українській Православній Церкві, а головне вірність Господу, вірність Церкві Христовій. Тому що через Церкву ми досягаємо вічного блаженного життя Царства Небесного. Дякуємо за Ваші труди і бажаємо, щоб Господь дарував Вам здоров’я стільки, скільки Йому угодно. Нехай Господь керує Вами, дає Вам здоров’я служити нашій Українській Православній Церкві Київського Патріархату» – промовив Патріарх Філарет.

Також цього дня, після завершення Божественної літургії, Святійший Патріарх Філарет у співслужінні духовенства собору звершив Таїнство Хрещення над донькою міського голови міста Конотопа Артема Семеніхіна.

По завершенні Таїнства Патріарх Філарет дав настанови хрещеним батькам з приводу духовного виховання новоохрещуваної Христини та побажав Божого благословення.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Звернення Патріарха Філарета з нагоди 25-річчя Конституції України

28.06.2021
Дорогі браття та сестри! Щиро вітаю Вас із 25-річчям від дня прийняття Основного Закону нашої держави – Конституції України. Поділитися дописом: