Патріарше богослужіння у п’яту неділю після Пасхи

22 травня 2022 року, у п’яту неділю після Воскресіння Христового, Православна Церква згадує пам’ять Перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у місто Бар. У цей святковий день, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Напередодні, 21 травня ввечері, Святійший владика у соборі відслужив Всенічне бдіння.

Його Святості співслужили настоятель собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму.

На запричасному із словом проповіді до вірян звернувся протоієрей Борис Табачек.

Богослужіння завершилось молебнем до святителя Миколая, де була прочитана молитва про визволення України від нашестя чужинців, щоб Господь почув наші благання і подав Україні перемогу та мир.

Після відпусту Патріарх Філарет привітав віруючих зі святом.

«Дорогі браття і сестри поздоровляю вас із святом святителя і чудотворця Миколая. Нехай святитель Миколай своїми молитвами перед Богом допоможе нам в цей складний для України час і визволить нас від усяких ворогів видимих і невидимих, і дарує нам мир і благополучча» – сказав Патріарх Філарет.

Також, священнослужителі храму прочитали акафіст до святителя і чудотворця Миколая перед іконою із часточкою мощей, яка знаходиться у Володимирському соборі.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Святійший Патріарх Філарет привітав архієпископа Агапіта (Гуменюка) з Днем народження

23.05.2022
23 травня 2022 року архієпископ Вишгородський Агапіт (Православна Церква України) відзначив 42-гу річницю від Дня народження. З нагоди свята Святійший Патріарх Філарет надіслав архієпископу Агапіту вітальну адресу.  Поділитися дописом: