Патріарше богослужіння у свято Входу Господнього в Єрусалим

9 квітня 2023 року Православна Церква святкує неділю Ваїй (Вербну), свято Входу Господнього у Єрусалим.

Напередодні, 8 квітня увечері, Святійший Патріарх Філарет звершив всенічне бдіння напередодні свята Входу Господнього в Єрусалим. Під час вечірнього богослужіння Святійший Владика освятив віття верби.

У неділю зранку, в самий день свята, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого у Володимирському кафедральному патріаршому соборі столиці. Його Святості співслужило духовенство храму.

Після запричасного стиха з проповіддю до вірян звернувся клірик собору протоієрей Михаїл Трускавецький, який наголосив що Входження Господнє у Єрусалим несе всім віру в наше майбутнє воскресіння.

Після завершення богослужіння Святійший Патріарх Філарет благословив і освятив вербу, яку віруючі принесли до храму.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Страсний тиждень

10.04.2023
Страсний тиждень – найважливіший тиждень усього церковного року. В час тижня, що передує Великодню, у православних храмах молитовно згадують останні дні земного життя Спасителя нашого Ісуса Христа: Його страждання на Хресті, розп’яття та похорон. Унікальність цих днів настільки значна, що кожен день в церковній традиції називається святим та великим. Поділитися […]