Патріарше богослужіння в день пам’яті святого пророка Божого Іллі

2 серпня 2022 року, коли Православна Церква урочисто святкує  пам’ять пророка Божого Іллі, Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Перед літургією Предстоятель звершив читання акафісту святій великомучениці Варварі перед її нетлінними і чудотворними мощами.

За богослужінням Його Святості співслужило духовенство собору.

На запричасному із проповіддю до парафіян звернувся клірик собору протоієрей Олександр Шмуригін.

Наприкінці богослужіння Патріарх Філарет очолив молебень, під час якої були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та молитва до святого пророка Божого Іллі.

Також Святійший Патріарх привітав парафіян собору з днем пам’яті пророка Іллі та побажав, щоб за молитвами святого угодника Господь охоронив від усякого зла та давав сили провадити благочестиве і богоугодне життя.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет звершив чин похорону Героя України Олексія Вадатурського та його дружини Раїси Вадатурської

5.08.2022
5 серпня 2022 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Володимирському кафедральному соборі м. Києва чин похорону Героя України, генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського та його дружини Раїси Вадатурської. Поділитися дописом: