Патріарше богослужіння в день Усікновення глави святого Іоана Хрестителя

11 вересня 2022 року, у неділю 13-ту після П’ятидесятниці та в день Усікновення глави пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Напередодні, у суботу ввечері, Святійший Патріарх Філарет в соборі очолив всенічне бдіння.

Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.

За богослужінням проповідь виголосив клірик собору протоієрей Олександр Шмуригін.

Божественна літургія закінчилася молебнем до святого Іоана Предтечі, під час якого були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців.

«Дорогі браття і сестри, вітаю вас зі святом Усікновення глави Іоана Хрестителя. Святий Іоан Предтеча є найближчим до Бога після Божої Матері. Тому ми на іконах бачимо зображення: в центрі – Господь Ісус Христос, праворуч – Божа Матір, а ліворуч – Іоан Хреститель. Це означає, яке Він місце займає на небесах перед престолом Божим. Тому молитва до Іоана Предтечі має велику силу. І ми молимось святому Іоану Предтечі, щоб Він, найперше, захистив Україну від зовнішніх і внутрішніх ворогів і подав нашому народу мир і спокій. Ми за це будемо дякувати Богові, насамперед, Божій Матері й святому Іоану Хрестителю» – вітаючи зі святом, промовив Святійший Патріарх Філарет.

Також, за традицією в цей день була відслужена заупокійна літія за всіма воїнами, які загинули захищаючи нашу Україну від російських окупантів.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Вийшов друком Православний церковний календар на 2023 рік

13.09.2022
Із благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Видавничий відділ УПЦ Київського Патріархату видав у вересні 2022 р. офіційний богослужбовий календар українською мовою на 2023 рік, що містить фото та довідкову інформацію, також вийшов друком настінний церковний календар на 2023 рік (формат А2). Поділитися дописом: