“Покров Пречистої Богородиці завжди перебуває над Україною” – Патріарх Філарет

14 жовтня 2020 року, в день свята Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі.

Напередодні ввечері, Святійший Патріарх Філарет очолив святкове всенічне бдіння.

Його Святості співслужили архієпископ Андрій та духовенство собору. Після прочитання Євангелія архієпископ Андрій виголосив проповідь на тему свята.

За богослужінням підносились особливі молитви за наших захисників: за здоров’я і Божу допомогу українським воїнам на Донбасі, за зцілення поранених і за упокій душ загиблих за Україну Героїв.

Завершилося святкове богослужіння молебнем до Божої Матері перед її іконою. Святійший Патріарх Філарет привітав вірян зі святом Покрови Божої Матері та закликав на всіх Боже благословення:

“Дорогі браття і сестри, вітаю вас із великим святом Покрови Божої Матері. Покров Пречистої Богородиці завжди перебуває над Україною. Свідченням цього є велика кількість чудотворних ікон із зображенням Божої Матері, які перебувають на теренах України. А це означає, що Богородиця допомагає нам через свої образи.

Сьогодні, коли Україна страждає від російської агресії на Донбасі і в Криму та від коронавірусу, ми особливо потребуємо допомоги і заступництва Божої Матері. Тому ми молимося і просимо: Пресвятая Богородице допоможи і спаси нас! Нехай Господь наш Ісус Христос через заступництво над нами Своєї Пречистої Матері допоможе подолати всі негаразди в нашій країні та пошле Свої багаті милості для спасіння і життя вічного” – сказав Патріарх Філарет.

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет взяв участь у засіданні Поважної Ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»

16.10.2020
15 жовтня 2020 року Святійший Патріарх Філарет взяв участь у черговому засіданні Поважної Ради громадської організації Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», яке відбулося у форматі відео-конференції на платформі ZOOM. Поділитися дописом: