Святійший Патріарх Філарет освятив води Дніпра у столичному Гідропарку

19 січня 2022 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин Великого освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку. Саме тут, за сталою традицією, у день свята Богоявлення, Патріарх Філарет звершує освячення вод українського Йордану – Дніпра, головної ріки України.

Його Святості співслужило духовенство Володимирського собору. За богослужінням молились представники влади, парафіяни та кияни, які зібралися, щоб розділити радість свята.

Після освячення води на паперті каплиці, Патріарх Філарет зійшов на берег Дніпра та освятив його води. Освяченою водою Патріарх окропив віруючих, привітав їх із великим святом Хрещення Господнього та закликав на присутніх Боже благословення.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

20 січня – Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана

20.01.2022
Пророк Іоан Хреститель був сином священника Захарії (з роду Аарона) і праведної Єлизавети (з роду царя Давида), родички Пресвятої Богородиці, коли вони були у похилому віці й вже не сподівалися на потомство. Він був посланий Богом, щоб приготувати вибраний народ до визнання Ісуса Христа Месією. Жили його батьки біля Хеврону […]