Предстоятель завітав на 100-літній ювілей Інституту травматології та ортопедії

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 6 червня 2019 року відвідав Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України з нагоди 100-літнього ювілею установи. Його Блаженство урочисто зустріло керівництво закладу, зокрема директор Інституту академік Георгій Гайко зі своїми заступниками, президент Національної академії медичних наук України Віталій Цимбалюк та керівник відділу реабілітації Ірина Рой.

Митрополит Епіфаній виступив з вітальним словом на урочистій академії установи.
«Церква і медицина – не антиподи, ми називаємо Христа-Спасителя лікарем душ і тіл наших. Апостол і євангелист Лука також був лікарем. Окрім того, в Церкві є багато святих, які пов’язані саме з медициною. Небесним покровителем лікарів є святий великомученик Пантелеймон, якого ми по-особливому вшановуємо і звертаємося до нього у своїх молитвах», – сказав Блаженнійший владика.

«Від імені нашої Церкви я хочу привітати усіх Вас із цим славним ювілеєм – 100-річчям діяльності. Впродовж цього часу Ви зробили чимало. Багато людей отримали тут допомогу, і цим Ви виявляєте любов до своїх ближніх. Людина в час хвороби по-особливому відчуває турботу і любов, тому нехай Господь і кожного з Вас обдаровує міцним здоров’ям», – підсумував Предстоятель.

Далі Митрополит Епіфаній завітав до музею Інституту та відвідав каплицю на честь св. вмч. Пантелеймона, що знаходиться в приміщенні лікувального закладу. Настоятель прот. Ігор Лавришин представив Його Блаженству лікарів Тараса Пшеничного, Вадима Мазевича, Миколу Єрьоміка, Едуарда Пісарєва та Євгенія Голюка, які опікуються храмом.

Джерело

Поділитися дописом:

Наступна

У Києві презентували книгу про історію української автокефалії

7.06.2019
4 червня 2019 року у приміщенні Київської православної богословської академії відбулася презентація книги проректора з наукової роботи КПБА професора протоієрея Віталія Клоса «Автокефалія Української Церкви: огляд від Хрещення до Синодального Томосу». У книзі висвітлений двохтисячолітній шлях Української Церкви до автокефалії, а також обґрунтовано богословські, канонічні та церковно-історичні засади автокефалії. Поділитися […]