Привітання Патріарха Філарета до Дня журналіста

«Щиро вітаю всіх працівників засобів масової інформації з професійним святом – Днем журналіста. На кожного з Вас покладена надзвичайна важлива суспільна місія – служити Слову та Правді, а це значить, служити – Богові. Працівники ЗМІ несуть відповідальність за кожне опубліковане, сказане в ефір слово. Святе Письмо говорить: «Ніяке гниле слово нехай не виходить із уст ваших. А тільки добре для навчання у вірі, щоб воно давало благодать тим, які слухають» (Еф. 4,29)».
Усім журналістам, які вірять у нашого Спасителя Ісуса Христа, треба дотримуватися цього дбайливого ставлення до своєї професії, покладених обов’язків. Бо сказано: «Ви – сіль землі. Якщо вона ж сіль втрачає силу, то чим зробиш її солоною?» (Мф. 5,13).
 
Особливої ваги набуває роль журналістів під час російсько-української війни, коли необхідно протистояти кремлівській пропаганді, фейкам і дезінформації. Тут Ви стаєте поруч із нашими героїчними воїнами, боронячи чесною інформацією Україну», – наголошується у привітанні Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.
 
«Закликаю Вас всебічно та об’єктивно висвітлювати всі суспільно-політичні процеси, які відбуваються в Україні та світі, зокрема, боротьбу за утвердження справді правдивої Церкви українського народу, незалежної ні від Москви, ні від Константинополя – Київського Патріархату.
 
Творці слова повинні сіяти добре та вічне. А джерелом сил і Вашого натхнення має бути сам Господь Бог, який сказав: «Я є путь, істина і життя» (Ін. 14,6)». Наша Українська Православна Церкви Київського Патріархату і я, як Предстоятель, завжди з радістю відкриті до спілкування з усіма працівниками медійної галузі нашої Держави», – заявив Патріарх Філарет.
 
Також Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату, Патріарх Філарет побажав у цей святковий день кожному працівнику мас-медіа міцного здоров’я, довгих років життя, творчих досягнень і закликав на них Боже благословення.
 
Пресслужба Київської патріархії
Поділитися дописом:

Наступна

"Треба бути християнином не по назві, а по життю", - Патріарх Філарет

6.06.2021
6 червня 2021 року, у неділю 6-ту після Пасхи про сліпого Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральому патріаршому соборі міста Києва у співслужінні архієпископа Андрія та духовенства кафедрального особру. Поділитися дописом: