Соборна молитва у річницю упокоєння преосвященного єпископа Іллі (Зеленського)

Сьогодні, 6 вересня 2022 року, минає річниця від дня, коли відійшов до Господа преосвященний єпископ Харківський і Богодухівський Ілля (Зеленський).

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета у Володимирському кафедральному соборі м. Києва відбулося заупокійне богослужіння у пам’ять про спочилого владику. Після завершення Божественної літургії духовенство собору на чолі з настоятелем протоієреєм Борисом Табачеком відслужили панахиду та віддали молитовну шану архіпастирю. Після панахиди до присутніх у храмі звернувся отець Борис, який закликав усіх до постійної молитви за упокій душі преосвященного єпископа Іллі.

Єпископ Ілля (в миру – Ігор Ігорович Зеленський) народився 3 лютого 1971 року. У 1997 році був висвячений у дияконський та пресвітерський сан у Свято-Троїцькому соборі м. Ногінськ архієпископом Богородським Адріаном (Стариною). Після проходження ставленицького служіння, у 1997 р., направлений у Харківську єпархію Української Православної Церкви Київського Патріархату. У 1998 р. призначений настоятелем Свято-Успенської громади м. Харкова та благочинним Харківської єпархії. У 2007 р. прийняв чернечий постриг з ім’ям Ілля (на честь святого пророка Іллі). 2007-2012 рр. засновує і опікується новоствореними парафіями в Ізюмському, Шевченківському і Барвінківському благочиннях Харківської єпархії. 20 червня 2019 р. рішенням Архієрейського Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату ієромонаха Іллю (Зеленського) було обрано єпископом Харківським і Богодухівським. 22 червня 2019 року у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі відбулася архієрейська хіротонія ієромонаха Іллі (Зеленського) на єпископа Харківського і Богодухівського. 6 вересня 2021 року на 51-му році життя єпископ Харківський і Богодухівський Ілля відійшов до Господа.

Молимось і просимо Всемилостивого Господа Бога, щоб Він упокоїв душу преосвященного єпископа Іллі в оселях праведних. Царство Небесне і вічна пам’ять!

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

"Наш народ показує наскільки він свободолюбивий і незабаром ми звільнимо всі окуповані території", - Патріарх Філарет виданню Leopolis.news

6.09.2022
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет дав інтерв’ю інформаційному інтернет-виданню Leopolis.news, в якому розповів ставлення до теперішньої ситуації в Україні, війни, влади, нашого майбутнього та поділився своїми думками в питанні Української Церкви. Поділитися дописом: